اگر احساس می کنید که برحق هستید؛ یعنی حرف های مهمی برای گفتن و کارهای بزرگی برای انجام دارید و این حرف ها و کارها برپایه حق و عدل و توحید استوار است.
اگر می بینید که در اقلیت هستید؛ یعنی در عرصه تحولات اجتماعی، آنچنان که باید و شاید توان تاثیرگذاری ندارید و دیگران بر شما پیشی گرفته اند.
و اگر فکر می کنید که می توانید و باید اکثریت باشید؛ یعنی هم حرفهایتان حق است و هم توان اجرای برنامه هایتان را دارید ولی یک اشکال در کار وجود دارد که نمی گذارد شما بزرگترین نیروی اجتماعی باشید.
و حالا به این می اندیشید که چگونه؟پس با دقت، متن زیر را بخوانید چون یک مرد بزرگ می خواهد با شما صحبت و راهنمایی تان کند.
او
دکتر بهشتی دبیر کل حزب جمهوری اسلامی است.
سلام دوستان؛
می گویند عده ای نشسته بودند که مکانی را برای برگزاری مراسم جشن بزرگی آماده کنند، هر کسی منتظر بود که دیگری کار را شروع کند! تا اینکه پیرمردی بدون معطلی آمد و یک سری لامپ ساده برداشت و به بالای پشت بام رفت و خیلی ساده از بالا به پایین آویزان کرد! بقیه بلند شدند و شروع کردند گفتن اینکه اینجا جایش خوب نیست باید این طور باشد و خلاصه هر کسی کارش را شروع کرد تا اینکه محل، برای جشن آماده شد.
حکایت ما هم یک چیزی در این فضا است!
آری! همگان می دانند که چقدر کار جمعی و تشکیلاتی مهم است. آری! همگان می دانند که انسان اجتماعی آفریده شده است. آری! همگان می دانند که حضرت آقا تاکید جدی بر کار تیمی و تشیکلاتی دارند. اما حال ما چه باید بکنیم؟ خیلی از مواقع ما منتظریم که دیگری کار کند در صورتی که خوش به حال آن کسی که در این بازی نقش پیرمرد داستان بالا را داشته باشد.
فایل زیر کلیپ کوتاهی از صحبت های دکتر درخشان از اساتید بزرگ اقتصاد که در یکی از کلاس هایشان در دانشگاه امام صادق علیه السلام مطرح کرده اند.
حتما گوش کنید حرف دل خیلی از دانشجو ها را می زند.
از جمله راه های تدبر در کلام الله مجید این است که آیات مد نظر را در کنار دیگر آیات قرار داد و از مقایسه محتوای آنها با هم نکات جدید را استخراج کرد. در اینجا برگرفته از همین نکته می خواهیم چند آیه را که در آنها کلید واژه صبر جلوه گر است را در کنار هم قرار دهیم و از دل آنها مؤلفه صبر را در تشکیلات اسلامی بدست آوریم.
اولین آیه، آیه آخر سوره آل عمران است که می فرماید:
یَأَیُّهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ اصْبرُِواْ وَ صَابِرُواْ وَ رَابِطُواْ وَ اتَّقُواْ اللَّهَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ(200)
در اینجا جامعه ایمانی را به چهار چیز دستور داده است که دو تا از آنها صبر است. اولی صبر در بعد فردی و دومی صبر در بعد اجتماعی. به عبارت دیگر در اینجا گفته است که ای جامع ایمانی اولا سعی کنید که خودتان صبر داشته باشید و ثانیا صبر را در جمع هایتان گفتمان کنید. این را در کنار آیه آخر سوره عصر بگذارید. آنجا می فرماید:
إِنَّ الْانسَانَ لَفِى خُسْرٍ(2) إِلَّا الَّذِینَ ... تَوَاصَوْاْ بِالصَّبرِْ(3)