ببخشید آقای فروشنده، تقوا کیلویی چند؟
یکی از کلیدی ترین مفاهیم قرآنی تقواست. شاید این واژه مهمترین واژه ای باشد که یک شخص در طول زندگی اش با آن مواجه باشد. قرآن میفرماید: «أَ وَ عَجِبْتُمْ أَنْ جاءَکُمْ ذِکْرٌ مِنْ رَبِّکُمْ عَلى رَجُلٍ مِنْکُمْ لِیُنْذِرَکُمْ وَ لِتَتَّقُوا وَ لَعَلَّکُمْ تُرْحَمُونَ» (اعراف/ 63) تعجب می کنید که ما برایتان پیغمبر فرستادیم تا تقوا داشته باشید؟ خدا می فرماید: هدف بعثت این است که مردم از گناه فاصله بگیرند. تمام خیرهایى که ما انجام می دهیم، قبولى آن مشروط به تقواست. «إِنَّما یَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقینَ» (مائده/ 27)
اما چگونه می توان تقوا پیشه کرد؟
وقتی انسان ها دیدند که نمی توانند همه نیازهایشان را به تنهایی براورده کنند به زندگی اجتماعی روی آوردند. رفته رفته نهادهایی به وجود آمدند که هر کدام پاسخگوی یکی از نیازهای ما شدند: یکی مدرسه زد تا نیاز مردم به آموزش را تامین کند، یکی رستوران درست کرد که مردم غذا بخورند و عده ای برای بیماران بیمارستان راه انداختند. حالا سوال: تقوا که نیاز همه هست و همه به دنبال انند، کجا پیدا میشه؟ چطور میشه متقی شد؟ شاید مجموعه ای باید نیاز مردم به تقوا را تامین کند؟ آیا مجموعه هایی هستند که مردم با عضویت در آنها با تقواتر شوند؟
همانگونه که قران کریم فرموده است: «تَعاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَ التَّقْوى» باید یکدیگر را در کار نیک و در تقوا یارى کنیم. باید نظامی بچینیم که در آن به تقوای یکدیگر کمک برسانیم. چقدر مجموعه های ما متولی این کار هستند؟ آیا اساسا ما مجموعه و تشکیلاتی کارآمد در این راستا داریم؟
با سلام
لطفا از وبلاگ بنده هم بازدید کنید.
سپاس