پایگاه مضمار ؛ تشکیلات اسلامی

إنَّ الیومَ المضمار و غَداً السِّباق ؛ امروز روز تمرین و فردا روز مسابقه است. (خطبه ۲۸ نهج‌البلاغه)

پایگاه مضمار ؛ تشکیلات اسلامی

پایگاه مضمار با هدف تولید دانش و گفتمان سازی تشکیلات اسلامی از طریق ترویج فرهنگ کار تشکیلاتی، الگوسازی، نقد و تحلیل و همچنین رصد و پایش مجموعه های موجود آغاز به کار کرده است.

نام مضمار برگرفته از کلامِ « الا و انّ الیوم مضمار و غداٌ السباق» آگاه باشید امروز روز تمرین و آمادگى، و فردا روز مسابقه است‏‏، امیرمؤمنان برای این پایگاه انتخاب شد، باشد که گامی تمرینی در جهت فتح سنگرهای کلیدی جهان برداشته و برای ظهور اقامه کننده عدل آماده تر شویم.

پیام های کوتاه
بایگانی

۵ مطلب در دی ۱۳۹۴ ثبت شده است

تابستان امسال در دوره شهید جهاد مغنیه (یاوران ولایت)، برای دانش آموزان فرمانده واحد مقاومت دانش آموزی مدارس استان فارس، علاوه بر کارگاه های آموزشی کار تشکیلاتی که قبلا در این تارنما بارگذاری شد (جهت مشاهده اینجا کلیک کنید)، برنامه هیئتی با حضور حجت الاسلام انجوی نژاد برگزار شد. موضوع صحبت ایشان اخلاق «کار تشیکلاتی» بود که در آن مدیریت و فرماندهی بر اساس نگاه ملکوتی را تبیین کردند. فیلم سخنرانی ایشان در ادامه قابل دسترسی است.

بنده شخصا به کسانی که دغدغه مند کار تشکیلاتی خاصه در حوزه های فرهنگی هستند، دیدن این فایل را شدیدا توصیه می کنم.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ دی ۹۴ ، ۱۶:۱۶
پایگاه مضمار

در قسمت اول، بیست نکته از نکات مدیریتی و فرماندهی دوران دفاع مقدس آمده بود، در اینجا هم قصدم این بود بیست نکته دیگر را بیاورم ولی دیدم نکات یادداشت شده خودم بیشتر از چهل است لذا دریغ نکردم و در قسمت دوم بیست و شش نکته را آورم تا جمعا چلچراغ فرماندهی ما دارای چهل و شش ویژگی باشد.

21. داشتن روحیه بسیجی: هنر همه فرماندهان ما در دوران دفاع مقدس این است که همه آنها خودشان بسیجی هستند. این که فرماندهان بسیجی باشند و روحیه بسیجی، ثمرات فراوانی دارد که یکی از مهترین آنها یادگیری در حداقل زمان ممکن و شکوفایی استعداد است. توضیح اینکه، نیروهای داوطلب و بسیجی از جمله ویژگی هایشان این است که در حداقل زمان ممکن یاد میگیرند که حرکت خودشان را انجام دهند روحیه بسیجی و تکلیف مداری مبتنی بر آن در رده فرماندهان کاری کرده است که آنها بدون گذراندن دوره های فرماندهی کلاسیک نظامی، همه اینها را در صحنه عمل یاد بگیرند و در دفاع مقدس پیاده کنند.

22. شایسته سالاری به معنای واقعی کلمه: از جمله چیزهایی که در دوران دفاع مقدس بسیار مشهود بود، بحث شایسته سالاری است چرا که اساسا پست و مقامی و پول و ثروتی در میان نبود که کسی بخواهد برای رسیدن به آن تلاش کند. بنابراین بهترین ها فرمانده می شدند و شایسته سالاری به معنای واقعی کلمه تحقق پیدا می کرد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ دی ۹۴ ، ۱۴:۱۷
پایگاه مضمار

در ادامه قسمت اول سخنرانی حجت الاسلام انجوی نژاد با موضوع «دلایل فروپاشی نظام های فرهنگی» که قبلا در تارنمای پایگاه مضمار بارگذاری شده بود (جهت دسترسی اینجا کلیک کنیدقسمت دوم تا چهارم این سلسله سخنرانی در ادامه آمده است.

توجه و بصیرت فعالین عرصه فرهنگی نسبت به دلایل فروپاشی نظام های فرهنگی، امری است که سبب مصون ماندن تشکل های فرهنگی از نابودی و فروپاشی خواهد  شد. با این زاویه دید، شنیدن این فایل ها به فعالین فرهنگی توصیه می شود.

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۳ دی ۹۴ ، ۱۵:۲۵
پایگاه مضمار

مروری بر یکی از ویژگی های مهم فرماندهان دوران دفاع مقدس

یکی از زیبایی های دوران دفاع مقدس ما این بود که هر چقدر محیط خطرناک تر بود، فرماندهان بیشتری داوطلب عملیات در آن منطقه بودند؛ این روحیه ناشی از شجاعت و دلاوری آنها و نیروهای آنها است. این نکته خیلی مهم و قابل تامل است چرا که شکستن خط دشمن یکی از جاهایی است که در هر عملیات بسیار کلیدی است و بیشترین خطر را دارد. لشکر خط شکن با شکستن خط دشمن به نوعی برای سایر لشکر های عمل کننده، بستر سازی می کند. برای همین، همیشه یکی از جر و بحث ها و مجادلات جدی فرماندهان ما در جلساتشان، دعوا و مجادله بر سر خط شکنی در عملیات بود. همگی دوست داشتند که وظیفه شکستن خط در عملیات به آنها واگذار می شد و این چیزی نبود که شخص خودشان دوست داشته باشند و به آن علاقه نشان دهند بلکه اصرار زیاد نیروها به فرماندهان و فشار آنها بود که باعث می شد آنها در جلسات بر سر خط شکنی اینقدر اصرار و پافشاری نشان دهند. این روحیه را باید فرماندهان و مدیران کنونی کشور در خودشان بوجود آورند چرا که با این روحیه نه تنها از دشمن ترسی به دل راه نمی دهند، بلکه با شجاعت و دلاوری به استقبال خطر می روند و کمر دشمن را خواهند زمین زد تا بقیه جرات کنند به پیروی از آنها به دشمن هجوم برند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۲ دی ۹۴ ، ۱۳:۵۴
پایگاه مضمار

دوره ای با عنوان «قرارگاه انتقال تجارب فرماندهان و مدیران دفاع مقدس»، با حضور بیش از 30 تن از سرداران دفاع مقدس چون سردار محسن رضایی، سردار مرتضی قربانی، سردار رودکی، سردار علایی، سردار غلامپور، سردار شریعتی و... در استان خوزستان برگزار شد. در این دوره فرماندهان دفاع مقدس مطالب خود را  تحت عنوان انتقال تجارب دفاع مقدس مطرح می کردند. از دل دریای در و گوهر مطرح شده در این دوره، چلچراغ فرماندهی در دوران دفاع مقدس، در قالب چهل نکته فرماندهی و مدیریت، استخراج شده که به قرار زیر است:

1. تصمیم گیری در لحظه و به موقع: دوران دفاع مقدس دوران تصمیم های بزرگ بود بطوری که سهل اندگاری در تصمیم گیری یا به هنگام نبودن تصمیم گیری باعث کشته شدن بسیاری می شد و شکست جبهه انقلاب اسلامی را به همراه داشت. بنابراین یکی از مصادیق و درسهای مهم دفاع مقدس در سطح فرماندهی و مدیریت تصمیم گیری به موقع فرمانده بود. به عنوان نمونه در عملیات فتح المبین که چهار قرارگاه فرعی تحت نظر قرارگاه مرکزی کربلا انجام وظیفه می کردند، وقتی از شمال به جنوب قرارگاه قدس و نصر تهاجم را آغاز کردند، به علت پاتک سنگین دشمن، نیروهای لشکر 14 امام حسین علیه السلام محاصره شدند. برخی فرماندهان دستور عقب نشینی به لشکر 14 امام حسین علیه السلام را دادند و نتیجه عقب نشینی آنها و عدم موفقیت این لشکر، شکست عملیات فتح المبین بود. ناگهان محسن رضایی فرمانده سپاه، از این تصمیم فرماندهان آگاه می شود و دستور می دهد که از طریق درگیر کردن دشمن در جناح های دیگر عملیات مثل قرارگاه فجر و فتح از جنوب به شمال، آتش حاصل از پاتک دشمن به لشکر امام حسین را کم کند تا آنها بتوانند محاصره را بشکنند. این تصمیم به موقع برادر محسن کاری کرد که آتش دشمن تقسیم شود و شرایط برای پیشروی نیروها بوجود آید و فتح المبین پیروز شود.

2. تصمیم گیری دور از تردید: در مجموع می توان گفت که مهترین چیزی که در جنگ باعث شکست لشکری می شود، تردید است. تردید قدرت تصمیم گیری فوری را از فرمانده سلب می کند و فرمانده ای که در زمان طلایی و به هنگام تصمیم گیری نکند محکوم به شکست است.

۲ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ دی ۹۴ ، ۱۸:۵۵
پایگاه مضمار